Buurmeisje, wat doe jij nu?

Zomer 2019, om precies te zijn 14 juli. De dag dat het nieuwe gezin naast ons intrek deed. Mijn vriendin en ik wonen al ruim 15 jaar hier en de afgelopen jaren woonde naast ons een ouder echtpaar waar vooral mijn vriendin veel op bezoek bij ging. Helaas moesten zij naar een verzorgingstehuis en kwam het huis te koop te staan. Niet lang daarna kochten onze nieuwe buren het huis.

Lieverd, ik kwam net onze nieuwe buurman tegen in de supermarkt: wat een leuke man! En nog mooier, ze zijn van onze eigen leefttijd, ietsje ouder maar goed. Goh Suus, dat is toevallig. Wat weet je nog meer over hen? Ze heten Theo en Sophie en hebben zoals ik het begreep een dochter van een jaar of twintig. Haar naam is mij ontschoten. Och niet weer zo’n puber in onze straat, die van hier tegenover zijn ook al zo vervelend. Lieverd, ik heb ze uitgenodigd voor een drankje en een hapje vanavond. Maar Suus, ik wilde vanavond naar voetbal gaan kijken. Ach Mark, dan kijk je de samenvatting vanavond maar in bed. Ook dat nog, laat het bezoekje van de buren het vanavond maar waard zijn.

De deurbel ging en met enige tegenzin loop ik richting de deur. In de groepsapp van mijn vriendengroep is het druk vanavond vanwege de wedstrijd. Mijn mobiel zet ik op trilstand en stop hem in mijn zak. Wanneer ik de deur open zie ik een echtpaar dat inderdaad net iets ouder is dan Suus en mij. ‘Goedenavond buurman, ik ben Theo en dit is mijn vrouw Sophie. Aangenaam.’ De handen worden geschut en ik wil de deur net dichtdoen als ik zie dat er nog een dame voor de deur staat. Mijn hart staat even een paar seconden stil. ‘Dat is onze dochter Lisa, ze gaat volgend jaar studeren aan de universiteit van Amsterdam’. Haar hand schud die van mij en onze blikken kruisen. ‘Dag buurman, leuk u te ontmoeten.’

Meloenen. Hele grote meloenen. Mijn gedachten gaan uit naar de prachtige rondingen van Lisa maar worden door mijn vrouw onderbroken. ‘Wat willen jullie drinken, koffie of thee?’. Zowel Theo als Sophie kiezen voor thee maar Lisa heeft liever koffie. ‘Een heerlijk, sterk bakkie koffie graag mevrouw De Jong.’ Het kennismakingsrondje maak ik maar half mee gezien mijn gedachten steeds afdwalen. ‘Dus je bent klusser van beroep Mark?’ Theo klinkt zeer geïnteresseerd en vraagt of ik volgende week wellicht tijd heb om te helpen met wat lampen op te hangen. Sophie en Suus hebben het aan één stuk door over de vele winkels en restaurants in de omgeving. Mijn blik dwaalt af naar Lisa en ik zie haar wat verveeld op haar mobiel kijken.

‘Iemand nog wat drinken?’ Lekker Mark, doe mij maar een pilsje en Sophie en Lisa denk ik een wit wijntje. Beide dames knikken en ook Suus heeft wel zin in een goed glas wijn. ‘Lisa, help anders de buurman maar even met de wijn’. Wanneer Lisa opstaat zie ik net haar jurkje wat omhoog schuiven en zie ik stukje van een kant stringetje. Help, bloedje geil. Ik voel een grotere bobbel in mijn broek en vlucht mij snel naar de keuken op zoek naar bier. ‘Goh buurman, is hier in de stad nog wat leuks te beleven?’. Lisa staat met een fles wijn in haar handen bij het aanrecht. ‘Niet zo veel nee, hier wonen voornamelijk oudere mensen op zoek naar rust.’ Ze kijkt me aandachtig aan en haar blik glijdt naar beneden. ‘Och, maar u bent toch nog niet zo oud?’ Ik voel mijn pik nog harder worden. ‘Tja wat is oud hé, veertig is ook niet zo jong meer.’ Lisa haalt haar schouders op en wil naar de keuken lopen. Ze stopt en richt haar gezicht naar mij. ‘Veertig is inderdaad niet jong, maar wel super interessant.’

Het bericht Buurmeisje, wat doe jij nu? verscheen eerst op Sexverhalen.com.